JanuárFebruárMárciusÁprilisMájusJúniusJúliusAugusztusSzeptemberOktóberNovemberDecemberNemzeti ünnepekEgyházi ünnepekJeles napokKiemelt magyar napokVilágnapok, nemzetközi napokEseményekMozgó ünnepekTeljes évTeljes év
  
ma: 2024. április 21.Névnap: Konrád
    
 
Hónapok
 

Ez az oldal a Magyar Szabadalmi Hivatallal együttműködésben készült.


KEREKES JÓZSEF (Tápé, 1924. szept. 4. – Bp., 1973. ápr. 11.): kertészmérnök, a mezőgazdasági tudományok kandidátusa (1961).

A bajai Kertészeti Középfokú Tanintézetben végzett tanulmányai után (1947) a gödöllői Agrártudományi Egyetem kert- és szőlőgazdaság-tudományi karán szerzett oklevelet (1951). Egyetemi tanársegéd, 1957-től egyetemi adjunktus volt. A Földművelésügyi Minisztérium Szakoktatási Főigazgatóságának munkatársa (1954–56), 1957-ben aspiráns a zöldségtermesztési tanszéken. 1961-től egyetemi docens, 1967-től a Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium Szakoktatási főosztályának helyettes főosztályvezetője, egyben címzetes egyetemi tanár a Kertészeti Egyetem gyógynövény-termesztési tanszékén.

Oktatómunkája során a nagyüzemi szemlélet megalapozására törekedett, és irányítója volt a külföldön is elismert hazai gyógynövénytermesztés megteremtésének. A gyógy-, fűszer- és illóolajos növények termesztési módszereinek kidolgozásában ért el jelentős eredményeket, számos tudományos közleménye jelent meg. Tevékenységéért Entz Ferenc-emlékérmet kapott.

gördítősávgördítőgomb
Ünnepcsoportok
Neumann Kht.Color Plus MultimediaIsmertetőImpresszum© CopyrightFőoldal