JanuárFebruárMárciusÁprilisMájusJúniusJúliusAugusztusSzeptemberOktóberNovemberDecemberNemzeti ünnepekEgyházi ünnepekJeles napokKiemelt magyar napokVilágnapok, nemzetközi napokEseményekMozgó ünnepekTeljes évTeljes év
  
ma: 2024. április 16.Névnap: Csongor
    
 
Hónapok
 

Ez az oldal a Magyar Szabadalmi Hivatallal együttműködésben készült.


HORVÁTH JÓZSEF (Budapest, 1891. jan. 7. – Budapest, 1976. jan. 5.): gépészmérnök, a háború utáni magyarországi közművesítési programok egyik irányítója.

Tanulmányait a budapesti műegyetemen végezte, oklevelét 1914-ben szerezte. Előbb különböző városi mérnöki hivatalokban, majd az Építésügyi Minisztériumban dolgozott. A II. világháború után itt irányította a közművek újjáépítésének munkáját. 1948-tól az egységes vízügyi igazgatás munkatársa volt. Tervező, kivitelező és szervező munkája a jobb vízellátás és csatornázás biztosítását szolgálta. Az Országos Vízügyi Hivatal (OVH) Vízellátási és Csatornázási Osztályát vezette, osztályát önálló vállalattá fejlesztette. Irányító szerepe volt a szakágazat távlati terveinek kidolgozásában, végrehajtásában. Jelentős volt a Balatonvidék közművesítése érdekében végzett munkája is. Haláláig vízellátási és csatornázási ügyek szaktanácsadója volt.

gördítősávgördítőgomb
Ünnepcsoportok
Neumann Kht.Color Plus MultimediaIsmertetőImpresszum© CopyrightFőoldal