JanuárFebruárMárciusÁprilisMájusJúniusJúliusAugusztusSzeptemberOktóberNovemberDecemberNemzeti ünnepekEgyházi ünnepekJeles napokKiemelt magyar napokVilágnapok, nemzetközi napokEseményekMozgó ünnepekTeljes évTeljes év
  
ma: 2024. április 18.Névnap: Andrea, Ilma
    
 
Hónapok
 

Ez az oldal a Magyar Szabadalmi Hivatallal együttműködésben készült.


HÉRICS TÓTH JENŐ, (Csáktornya, 1872. aug. 13. – Felsőrajk, 1949. aug. 2.): élelmiszervegyész, hazai élelmiszer-ipari kutatás egyik megalapozója.

A budapesti és berlini egyetemen vegyészi és gyógyszerészi oklevelet szerzett. 1897-től a magyaróvári gazdasági akadémia tanársegédje, ezt követően a kassai Szesz- és Vegykísérleti Állomás adjunktusa volt. 1908-tól a gödöllő-szentgyörgy-pusztai kísérleti szeszgyár és szeszkísérleti állomás vezetőjeként dolgozott. 1918-tól a Budapesten létesült Állami Erjedéstani Intézet, ill. az ebből alakult Országos Erjedéstani és Mezőgazdasági Ipari Kísérleti Intézet igazgatója volt. Az intézet megszervezésén és fejlesztésén kívül tevékeny részt vett a szakoktatásban. 1922-től a közgazdasági egyetem előadója, majd műegyetemi tanár volt. Mint kísérletügyi főigazgató 1932-ben nyugdíjba ment. Számos szakcikke és közleménye jelent meg. Érdemeket szerzett a hazai mezőgazdasági iparok korszerűsítése és fellendítése körül.

gördítősávgördítőgomb
Ünnepcsoportok
Neumann Kht.Color Plus MultimediaIsmertetőImpresszum© CopyrightFőoldal