JanuárFebruárMárciusÁprilisMájusJúniusJúliusAugusztusSzeptemberOktóberNovemberDecemberNemzeti ünnepekEgyházi ünnepekJeles napokKiemelt magyar napokVilágnapok, nemzetközi napokEseményekMozgó ünnepekTeljes évTeljes év
  
ma: 2024. április 14.Névnap: Tibor
    
 
Hónapok
 

Ez az oldal a Magyar Szabadalmi Hivatallal együttműködésben készült.


DÁVID LAJOS (Kézdivásárhely, 1889. okt. 18. – Szeged, 1962. aug. 30.): gyógyszerész, egyetemi tanár. A szegedi gyógyszerészeti fakultás gyógyszerészképzésben és a gyógyszertechnológia terén nemzetközi hírnevet szerzett oktatója.

A kolozsvári egyetemen 1910-ben gyógyszerészi, 1913-ban doktori oklevelet szerzett. 1910-től a kolozsvári egyetem, majd az egyetemi gyógyszertár gyakornoka. 1921-ben a szegedi egyetem gyógyszerészeti intézetének vezetésére és az egyetemi gyógyszertár megszervezésére kapott megbízást. 1922-ben magántanári képesítést szerzett, 1930-ban a gyógyszerészképzés és szakirodalom művelése terén szerzett érdemei elismeréséül tanári címet kapott. Több külföldi tudós társaság tagjává választotta. 1944–58-ban a gyógyszerészeti tanszék vezetője. Kiemelkedő érdemeket szerzett a gyógyszertechnológia művelése, továbbá a gyógyszerészképzés terén, különösen a szegedi gyógyszerészképzés megszervezésével.

Dávid Lajos: Eötvös Loránd
(tanulmány)

gördítősávgördítőgomb
Ünnepcsoportok
Neumann Kht.Color Plus MultimediaIsmertetőImpresszum© CopyrightFőoldal