JanuárFebruárMárciusÁprilisMájusJúniusJúliusAugusztusSzeptemberOktóberNovemberDecemberNemzeti ünnepekEgyházi ünnepekJeles napokKiemelt magyar napokVilágnapok, nemzetközi napokEseményekMozgó ünnepekTeljes évTeljes év
  
ma: 2024. április 15.Névnap: Anasztázia, Tas
    
 
Hónapok
 

Ez az oldal a Magyar Szabadalmi Hivatallal együttműködésben készült.


CSEK JÁNOS (Gyula, 1916. szept. 10. – Budapest, 1961. okt. 19.): állatorvos.

A budapesti műegyetemi Mezőgazdasági és Állatorvosi Karán szerzett diplomát 1939-ben, 1942-ben doktorált. Ugyanott gyakornok, később az Állatorvosi Osztály belgyógyászati klinikáján tanársegéd. 1947-ben adjunktus, 1950-ben intézeti tanár, 1952-től docens. 1957-től az Állatorvostudományi Főiskola beldiagnosztikai tanszékének és rendelőintézetének vezetője, mint tanszékvezető egyetemi docens. Az állatorvosi belgyógyászat és beldiagnosztika előadó tanára volt. 1945-ben az Állatorvosok Szabad Szakszervezetének első főtitkárává választották. 1947–1961 között a Magyar Állatorvosok Lapja főszerkesztője.

Kutatásainak középpontjában diagnosztikai és terápiai problémák álltak: a ló terheléses EKG-jának, részleges szívblokkjának, továbbá a mirigykórnak, a savós patairha-gyulladásnak s a kólikus bélbántalmaknak a kutatása.

gördítősávgördítőgomb
Ünnepcsoportok
Neumann Kht.Color Plus MultimediaIsmertetőImpresszum© CopyrightFőoldal