JanuárFebruárMárciusÁprilisMájusJúniusJúliusAugusztusSzeptemberOktóberNovemberDecemberNemzeti ünnepekEgyházi ünnepekJeles napokKiemelt magyar napokVilágnapok, nemzetközi napokEseményekMozgó ünnepekTeljes évTeljes év
  
ma: 2024. május 24.Névnap: Eszter, Eliza
    
 
Hónapok
 

Ez az oldal a Magyar Szabadalmi Hivatallal együttműködésben készült.


A rádió- és televízió technika kutatója, BABITS VIKTOR (Budapest, 1900. márc. 14. – ?) 1923-ban szerzett gépészmérnöki diplomát és 1940-ig tanított a Műegyetemen technikai fizikát, majd rádiótechnikát. Magántanári kinevezését A rádiótechnika különleges kérdései és berendezései című disszertációjával nyerte el. Publikációi közül a legjelentősebbek A távolbalátás illetve A távolbalátás újabb irányai (1930, 1934) valamint A távolbalátás technikája (1948). 1943-ban kapott oltalmat Eljárás modulált vagy modulálatlan mikrohullámok előállítására tárgyú szabadalmi bejelentésére. Az iparjogvédelemmel másféle kapcsolata is volt: 1940-től magyar királyi szabadalmi bíróként dolgozott.

1946-ban külföldre távozott; az Egyesült Államokban a NASA szakértője lett. Élete későbbi szakaszáról csak annyit tudunk, hogy szakmai kapcsolatban állt a hasonló területen – a televíziózás kifejlesztésében – dolgozó Tihanyi Kálmán fizikussal.

gördítősávgördítőgomb
Ünnepcsoportok
Neumann Kht.Color Plus MultimediaIsmertetőImpresszum© CopyrightFőoldal